Allahu sebak bila diteliti senarai penumpang yang nhas psawat Sriwijaya, bay1 berusia 11 bulan antara yang terkrban

Semalam pasukan DVI Polis Nasional sekali lagi mengenal pasti lima mngsa pesawat Sriwijaya Air SJ 182 yang terhemp4s.

Sebanyak 29 mngsa telah dikenal pasti, termasuk seorang bay1 berusia 11 bulan. Seorang bay1 bernama Fao Nuntias Zai, anak lelaki Arneta Fauzia yang merupakan penumpang di pesawat Sriwijaya Air SJ 182 telah dijumpai.

Bay1 berkenaan menaiki pesawat Sriwijaya Air bersama dengan ibu serta dua adik beradiknya yang lain.

Sebelum ini tuIar video bapa kepada mngsa yang mnangis teres4k es4k sebaik menerima berita pesawat tersebut terhemp4s yang turut meng0rbankan isteri serta 3 orang anaknya.

Berita penemuan ini disahkan oleh Karopenmas Divhumas Polri Briged Jeneral Rusdi Hartono, “Pasukan DVI hari ini telah berjaya mengenal pasti lima mngsa penumpang pesawat Sriwijaya Air,” kata Rusdi di Hspital PoIis Kramat Jati, Jakarta Timur.

Selain Fao, empat penumpang yang lain telah dikenal pasti adalah pramugari Yuni Dwi Saputri (34), Iuskandar (52), pramugari Oke Dhurrotul Jannah (24), dan seorang lagi yang t1dak disebutkan namanya.

“Berdasarkan permintaan keluarga mngsa, seorang mngsa yang dikenal pasti tldak dibenarkan namanya disebutkan, jelas Rusdi”.

Sehingga kini jika dihitung, 29 dari 62 penumpang telah dikenal pasti. SebeIum ini juga penumpang SJ-182 Arneta Fauzia telah menjadi viral apabila adiknya memberitahu Arneta seharusnya tldak menaiki pesawat Sriwijaya Air SJ 182 dengan nombor pendaftaran PK-CLC. Dia juga sempat merakam detlk sebeIum berlepas dari Bandara Soekarno-Hatta.

Salam tkziah buat semua mngsa k0rban sriwijaya Air.

Sumber: t.bune