Suami Bekorban Untuk Derma Buah Pinggang Kepada Isteri Akibat 3 Tahun Isteri Tak Boleh Kencing

Demi tanggungjawab yang dilafazkan sewaktu bernikah dahulu, seorang lelaki sanggup mendermakan sebelah buah pingg4ng kepada isterinya yang menghid4p penyak1t kegag4lan buah p1ngg4ng.

Lelaki tersebut, Mohd Hilmi berkongsi kisah peng0rbanan itu di laman Facebook miliknya sebelum menjalani pembed4han di sebuah h0spital perubatan pada 28 Julai lalu.

Menurut Mohd Hilmi, dia diuji dengan perkara tersebut ketika dua tahun perkahwinan. Apa yang terbaik untuk isterinya menjalani kehidupan normal t4npa melakukan r4watan diaIisis adalah dengan membuat pemindahan buah p1nggang.

Kali pertama masuk w4d. Berdeb4r2

“Aku serahkan seluruh jiwa dalaman aku untuk isteri, moga selepas selesai 0peration ini kita dapat menjalani hidup secara normal. Nurse kata, isteri beri buah p1nggang untuk suami biasa jer dema dengar.

“Tapi suami beri sebelah buah p1nggang untuk isteri jarang2 dengar.. Ada tapi jaranglah dengar. Aku beri kerana tanggungjawab aku sebagai suami yang mahu melihat isteri aku kembali hidup normal,” katanya.
Sehari selepas pembed4han, dia meluahkan rasa syukur apabila proses tersebut berjaya dilakukan malah gembira kerana hasratnya mahu melihat isteri kembali sihat telah tertunai.

Sekarang 0rgan aku dah diberikan untuk isteri.

“Alhamdulillah isteri aku dah dapat kenc1ng semula setelah tiga tahun tidak boleh kenc1ng. Itulah kejayaan yang paling gembira.. Harap aku dan isteri cepat sembvh,” luahnya.

Isteri dah bebas segala tiub2 yang meIekat di tubuhnya

Sumber : Mohd Hilmi via kec0h habis