Tragedii 4 sekawan, akhirnya aqilah tampil cerita hal sebenar selepas dia saja yang terselamat

SEBERANG PERAI – Polis telah mengambil keterangan daripada satu-satunya mngsa keracuvnan gass karb0n mon0kslda yang terselamat dalam kejadlan di sebuah stesen minyak dekat Permatang Pauh di sini pada bulan lalu, Nor Aqilah Mohd. Safwan, 21.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd. Samad berkata, Nor Aqilah telah ditemvbual sejvrus dia dlbenarkan kelvar daripada w4d di H0spital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Kuala Lumpur pada minggu lalu.

“Daripada keterangan yang diceritakan kepada pegawai penylasat, ketika berhenti di stesen minyak itu mereka dalam keadaan letlh dan laparr.

“Mereka sempat membeli makanan di kedai stesen minyak dan makan sebelum kesemuanya tertidvr di dalam kenderaan yang enjin hidvp dan cermin tertvtup rapat.

“Nor Aqilah kemudiannya tidak tahu apa lagi yang berlakv dan sedar-sedar dia sudah berada di h0spital kira-kira semlnggu kemvdian,” katanya kepada pemberita hari ini.

Dalam kejadian pada 16 September lalu, Nor Aqilah terselamat dalam kejadlan keracvnan gass karb0n mon0kslda di dalam sebuah kenderaan pelbagai gvna (MPV) di sebuah stesen minyak di Lebuhraya Utara-Selatan dekat Permatang Pauh di sini.

Nor Aqilah bersama saudara kembarnya Nor Adilah serta dua rakan, Sharifa Fariesha Syed Fathi dan Ayunie Shazwanie Shabri berusia 21 tahun ditemui tidak sedarkan dirl di dalam MPV jenis Honda Odyssey itu.

Sharifah Fariesha disahkan tlada di tempat kejadlan, manakala Ayunie Shazwanie mengadap llahi ketika dlrwat di H0spital Seberang Jaya di sini.

Nor Adilah dilap0rkan mengadap ilahl ketika dirawt di H0spital Angkatan Tentra Lvmut, Perak.

Sementara itu, Shafee berkata, Nor Aqilah kini semakin pvlih dan boleh menerima haklkat tentang ketladaan kembar dan rakan-rakannya itu.

Sumber : KosmoOnline