Muka penghantar barang ini terus berubah bila dia terdengar ada suara di situ

Sekarang kita di bulan Disember 2020 dan lagi beberapa minggu berakhirlah tahun 2020. Sudah semua sedia maklum peredaran dan kemajuan teknologi bergerak pantas.

Teknologi yang ada sekarang kebanyakkannya memudahkan urusan seharian kita. Tetapi ada juga teknologi yang tidak diketahui orang sehingga bila mereka jumpa sudah pasti perasaan pelik akan muncul.

Tidak lupa juga pada zaman sekarang permintaan jualan online telah meningkat naik tinggi. Perniagaan online sudah semestinya mempunyai untung yang besar. Tetapi jangan lupa untuk berniaga online sudah pasti peniaga akan mengharapkan penghantaran yang terbaik (delivery).

Bermacam macam syarikat yang telah muncul untuk memenuhi kehendak peniaga supaya produk mereka selamat sampai di tangan pelanggan.

Tapi untuk penghantar (delivery) sudah pasti timbul kesulitan apabila barang yang nak diserahkan tiba tiba tiada orang dirumah. Ini kisah apa yang terjadi kepada seorang lelaki yang menjadi penghantar barang.

Penghantar Barang Terkejut Tiba Tiba Keluar Suara

Seorang pengguna Facebook bernama Amy Rahim telah memuat naik satu rakaman video CCTV menunjukkan seorang penghantar barang (parcel) lelaki datang ke rumah.

Ketika penghantar barang itu ingin menyerahkan bungkusan di rumah tiba tiba dia terdengar satu suara. Tengok belakang, kiri dan kanan tiada orang jadi dimana datang suara itu?

” Ok Bang, Baling Je.. Letak Je”

Rupa rupanya suara itu datang dari CCTV .. Hahaha! Sudah pasti terkejut lelaki itu. Netizen terhibur dengan reaksi muka penghantar barang itu.

Tapi syukur, barang selamat sampai dan penerima pun nampak dengan jelas.

Video tersebut sejak dimuat naik pada 3hb Disember lalu telah mendapat lebih dari 22oo tanda suka dan lebih dari 3000 jumlah perkongsian.

Jom lihat video tersebut..

KOMEN NETIZEN

“HIDUP ZAMAN SKRG SEMUA DIHUJUNG JARI. BUAT APA PASANG CCTV TAPI MONITOR PSANG LETAK KAT RUMAH.. KAN SENANG PASANG CCTV TP MONITOR DRI HP. KAU NK CAKAP KAU NK NYANYI NAK AJAK GURAU PON BOLEH TW. YG PENTING GMBAR CLEAR SUARA CLEAR!RECORD PLAYBACK BOLEH TAHAN SELAMA 4-5BULAN TW!”

“Aku baru kena kemarin hantar air mineral kat hotel bajet..Org nya xda kat kaunter pintu nak masuk kunci so aku call ckp nak anta air,brother tu siap bg pasword bukak pintu.dah siap letak air kat kaunter tiba2 ada suara ckp bang air mineral je ke?lahanat terperanjat aku..blur kejap dibuatnya…”

“Mantap ni. Bleh try ckp dgn perompak kalau nmpk dorg nk msok umah”

MANA NAK DAPAT CCTV NI?

Mesti ada yang tanya mana nak dapat CCTV tersebut. Amy Rahim turut meletakkan detail tentang CCTV tersebut. Apa apa contact lah dia ye .. (bukan iklan berbayar ye) hehe!

Artikel From : AwattSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

SALIN SEMULA TANPA KEBENARAN TIDAK DIBENARKAN