Ingatkan dah sampai masanya siap dedah mimpi sesuatu ini. Sekali ini keadaan terkini Aishah.

Penyanyi Aishah akui pernah mempunyai rasa seperti nyaw4nya mahu ber4khir ketika sedang bert4rung mel4wan C0vdl9. Kata Aishah, 56, ketika itu oksigen dalam badannya agak mer0sot dan dia bermimpi dikelilingi kucing yang pernah dibantu dan disayangi.

“Pernah masa mula-mula saya berada dalam keadaan oksigen yang agak tak berapa bagus masa tu…Ingatkan dah sampai dah masa (pergi) saya…rupanya saya mimpi… Saya mimpi dikelilingi anak-anak kucing yang saya sayang serta kucing li4r yang pernah saya beri makan. Doakan saya sihat dan dapat menjadi manusia yang lebih berbakti bukan sahaja pada orang yang svsah dan anak kucing saya tapi pada semua,” katanya.

Pelantun lagu Bahtera Merdeka itu berkongsi luahan hati serta keadannya yang masih dir4wat di h0spital kerana j4ngk1tan C0vldl9. Aishah juga turut berterima kasih kepada semua yang turut membuat bacaan yasin sejak semalam untuk mendoakan kesembvhannya. Dalam masa yang sama Aishah turut berterima kasih kepada petugas barisan hadapan iaitu doktor dan jururawat yang menjaganya sepanjang di hospital.

“Mereka (frontliners) ini insan yang Allah untuk buat kerja macam ni. Doakan mereka juga terlindung dari peny4kit,” beritahunya lagi. Sebelum ini, Aishah dilaporkan p0sitif C0vldl9 selepas melalui prosedur Kit Ujian Pantas (RTK) di sebuah pusat perubatan swasta.

Komen warganet:

Sumber: Gempak

Tular Aishah dijangkiti virus cvd19. Sekali Aishah dedahkan ini perkembangan terkininya.

Penyanyi, Aishah, 56, yang dimasukkan ke Hospital Ampang selepas disahkan positif CVD19, mula menunjukkan perkembangan positif selepas diberi bantuan oksigen dan antibiotik. Melalui perkongsian di Instagram (IG), petang tadi, Aishah atau nama sebenar, Wan Aishah Wan Ariffin memberitahu bacaan oksigen berada pada paras stabil iaitu 96 peratus.

“Alhamdulillah, semalam selepas sampai sini (Hospital Ampang), saya terus diberi oksigen. Tadi, selepas pihak hospital mengambil bacaan oksigen, kadarnya meningkat kepada 96 peratus. Ini berkat doa kawan-kawan, peminat dan pengikut saya. Alhamdulillah, saya rasa lebih baik sekarang. Saya boleh ketawa seperti saya ketawa mengenai ambulans yang ‘terbang’ semalam.

Keadaan terkini penyanyi Janji Manismu, Aishah dilaporkan semakin stabil namun masih dirawat di Hospital Ampang kerana jangkitan kuman. Menurut kenyataan pada hantaran yang dimuat naik Sabtu, hasil imbasan tomografi berkomputer (CT scan) mendapati penyanyi, Aishah mengalami jangkitan kuman.Aishah juga masih meneruskan pengambilan antibiotik untuk merawat jangkitan yang dialaminya.Namun, kesihatannya disahkan bertambah baik dan tidak lagi memerlukan alat bantuan pernafasan.

Aishah pada 30 Ogos lalu mengesahkan dirinya positif CVD19, selepas menjalani ujian CVD19, sehari sebelumnya. Beliau melakukan ujian Kit Ujian Pantas (RTK) di sebuah pusat perubatan swasta, dan disarankan doktor untuk segera ke hospital mendapatkan rawatan berikutan paras oksigen menurun kepada 92 peratus.

Kecoh bila dapat tahu Aishah disahkan positif Cv19. Sekali ini pula permintaan Aishah pada orang ramai dan ini keadaan terkininya.

Penyanyi Aishah memohon orang ramai mendoakan kesihatannya yang menunjukkan sedikit penurunan selepas dimasukkan ke hospital akibat positif Cvd19 kelmarin. Menerusi hantaran terbaharu dalam Instagram, Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Ariffin mengakui mentalnya tidak kuat seperti sebelum ini.

“Ya Allah mental tak kuat hari ni, bila melihat patient (pesakit) depan saya dibawa naik untuk diintubate (diintubasi). Pagi tadi paras oksigen dalam badan saya 98, mereka cuba nak buka tapi bila ke tandas dan balik ke katil terus turun ke 88. Terpaksa pakai alat pernafasan semula dan barulah naik ke 95. Ya Allah, teman-teman tolong doakan saya untuk tidak sampai diintubasi,” tulisnya. Tambah pelantun lagu Janji Manismu itu, dia mengakui takut dan masih banyak tanggungjawab kepada keluarga yang belum selesai dan perlu dilunaskan.

“Teman-teman tolong doakan saya. Saya tak nak sampai ke situ (diintubasi). Saya takut, saya masih banyak tanggungjawab kepada keluarga, kepada anak-anak. Sangat mengharapkan doa kawan-kawan. Ampunkan dosa-dosa saya sekiranya pernah terkasar kata dan sebagainya,” katanya lagi.

Menjengah ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan selebriti turut menitipkan kata-kata semangat serta doa buat Aishah agar tabah mengharungi dugaan yang menimpa dirinya. Usaha Kosmo! untuk mendapatkan Aishah sendiri bagaimanapun tidak berjaya selepas panggilan tidak mendapat respons. Kelmarin Aishah, 56, disahkan positif C0vd19 selepas melalui prosedur Kit Ujian Pantas (RTK) di sebuah pusat perubatan swasta. Aishah dikejarkan ke Hospital Ampang berikutan paras oksigen menurun kepada 92 peratus. Sumber – K! ONLINE

Aishah terpaksa dibawa ke hospital lepas disahkan positif covid 19. Sekali ini pula yang terjadi lepas tu.

Penyanyi Aishah yang disahkan positif Covid-19 terpaksa dikejarkan ke Hospital Ampang, Kuala Lumpur pada malam Isnin. Menerusi Instagram, Aishah atau nama sebenar Wan Aishah Wan Ariffin, 56, berkata, ini pengalaman mencemaskan apabila dia dibawa ke hospital menaiki ambulans.

Beberapa jam sebelum dibawa ke hospital, penyanyi lagu Janji Manismu ini memaklumkan dia positif virus berkenaan selepas melakukan ujian calitan atau swab test. “Adventure naik ambulans dengan siren ke Hospital Ampang,” tulisnya pada ruangan kapsyen. Usaha mStar untuk mendapatkan pengesahan mengenai keadaan terkini kesihatannya tidak berjaya apabila panggilan dan mesej dihantar tidak dijawab.

Aishah alami simptom Covid-19.

Sebelum itu, Aishah ada berkongsi video dia menjalani ujian calitan di kediamannya. Dalam video yang dikongsi itu, Aishah kelihatan lemah dan tidak bermaya. “Covid positif, tolong doakan kami,” tulisnya.

Menerusi laporan sebuah portal berita, Aishah memberitahu dia turut mengalami gejala demam dan semput. “Saya memang sudah ada penyakit asma dan sekarang mempunyai gejala seperti demam panas dan semput. Doakan saya supaya kuat dan cepat sembuh,” katanya.

Difahamkan suaminya disahkan negatif manakala, dua anak lelakinya Armand Azhari, 28, dan Azhad Ahlami, 23, masih menunggu keputusan ujian calitan. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber : mStar

2 ahli keluarga pergi menghadap illahi. Zizan Razak dedahkan 24 ahli keluarga disahkan positif covid 19.

Pelawak dan pengacara Zizan Razak menasihati orang ramai agar tidak memandang ringan pandemik C0vld-19. Zizan berkata, dia cukup terkesan apabila 24 ahli keluarga yang terdiri daripada ibu saudara, sepupu dan sanak saudara dijangkiti C0vld-19 serentak.

Lebih menyedihkan, katanya, covid-19 juga mngrbnkan dua ahli keluarga yang berada di Dungun, Terengganu. “C0VlD-19 bukan perkara main-main. Menambahkan kerisauan apabila berdepan pengalaman ibu saudara bersama empat sepupu yang rapat disahkan positif.

“Lebih menakutkan, bapa mentua ibu saudara dan pembantu rumah menjadi krbn dalam sekelip mata selepas dijangkiti,” katanya. Tambah Zizan, perkara tersebut menyebabkan dia trauma dan ngri untuk keluar dari rumah.

“Saya dan ibu, Anai Ibrahim tinggal di Kuala Lumpur jadi takut mahu keluar rumah. Pelbagai kisah, pengalaman dan teladan ahli keluarga yang positif menimbulkan banyak kesedaran, setiap langkah perlu waspada dan jaga prosedur operasi standard (SOP) bagi mengelakkan jangkitan.

“Jujurnya, saya tiada keberanian nak keluar bekerja dengan jumlah harian positif C0VlD-19 melebihi 20,000. “Saya boleh mohon surat Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas dasar kerja, namun, saya harus memikirkan nywa dan keselamatan ibu yang tinggal sebumbung dengan saya.

“Lagi pun, kerisauan saya lebih tinggi dengan pengalaman saudara mara dijangkiti C0VlD-19. Ia juga menyebabkan hati saya tidak seronok bekerja di luar. “Kita dapat lihat seorang demi seorang menjadi korbn pandemik, termasuklah rakan baik, Siti Sarah Raissuddin yang menghmbuskan nafas terakhir pada Isnin lalu,” katanya kepada BH Online.

Zizan Razak sempat kongsikan gambar semasa kecil untuk ucapan hari lahir abangnya. Sekali lain pula yang warganet perasan.

Pelawak dan pelakon, Zizan Razak mengimbas kembali kenangan sewaktu kecil bersama abangnya, Hafiza Razak. Zizan berkongsi foto ‘throwback’ itu menerusi kemas kini terbaru akaun Instagramnya sempena ulang tahun kelahiran abang kesayanganya.

“Happy birthday to my big brother @hafizarazak semoga semua berjalan lancar dan dipermudahkan dan dimurahkan rezeki. Sentiasa dilindungi Allah dan panjang umur. #happybirthday #sibling,” tulisnya. Bagaimanapun, apa yang menarik perhartian bukanlah gelagat Zizan di dalam foto tersebut sebaliknya bahagian hidungnya.

“Dulu Hidung Tak La Macam Senapang Sangat” – Kongsi Foto Sewaktu Kecil, Hidung Zizan Pula Jadi Perhatian. “Dulu Hidung Tak La Macam Senapang Sangat. Kongsi Foto Sewaktu Kecil, Hidung Zizan Pula Jadi Perhatian

Menerusi ruangan komen, rata-rata pengikutnya tinggalkan coretan berbentuk gurauan semata-mata untuk mengusik Zizan. “Dulu hidung tak lah macam senapang sangat,” komen @hilmihalim. “Time kecik tak adalah tinggi nau hidung, sekarang bakpe die meninggi nau tu bang,” usik @famy420

“@zizanrazak869 time ni hidung awak belum besau lagi eh… Tapi walau macam mana pun saya minat awak! Time ni awak comey je eh” coret @norah_hanns. Terdahulu, Zizan sebelum ini memang terkenal dengan bentuk hidung yang mancung di kalangan peminatnya. Sumber : GEMPAK / IG Zizan Razak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.