Ada pula artis berpangkat Datuk adakan kenduri durian. Sekali ini tindakan polis bagi artis tersebut dan beberapa individu lain.

TAPAH: Polis akan memanggil seorang artis terkenal tanah air dan beberapa individu lain bagi membantu siasatan dkwaan mengingkar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dalam satu majlis sosial di sebuah ladang dekat Kampung Poh, Bidor, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintenden Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, kesemua mereka akan dipanggil dalam tempoh terdekat untuk diambil keterangan bagi membantu s.iasatan. Katanya, siasatan kes itu dijalankan mengikut Peraturan 17(1) Peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan sakit Berjangkit 2021, Seksyen 269 Kanun Kes.eksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi Multimedia 1998.

“K.es melibatkan sel.ebriti dan beberapa individu ini dikesan kira-kira pukul 2 petang tadi menerusi gambar tular di laman sosial Facebook. Keja.dian dipercayai berlaku di sebuah ladang di Kampung Poh, Bidor yang mana kita mendapati terdapat pelang.garan SOP PKP 3.0 yang mana tiada pen.jarakan sosial di antara individu-individu yang terlibat selain tidak memakai pelitup muka,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Wan Azharuddin, majlis itu dipercayai berlaku pada 24 Jun lalu yang mana s.iasatan mendapati gambar tersebut diambil oleh individu yang turut serta dalam majlis berkenaan. Beliau berkata, perjumpaan itu  dihadiri ahli peniagaan tempatan dan beberapa penduduk kampung yang mana aktiviti seperti jamuan dan karaoke turut diadakan.

“Pihak polis menasihatkan orang ramai supaya tidak menganjurkan sebarang majlis atau perhimpunan dalam tempoh PKP 3.0 selain mematuhi SOP Majlis Kesel.amatan Negara (MKN). Orang ramai juga diminta agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung i.su ini dan sentiasa patuh kepada peraturan yang ditetapkan kerajaan,” katanya. Terdahulu, tular di media sosial, tangkap layar gambar beberapa individu termasuk artis terkenal tanah air bergelar Datuk yang dida.kwa menyertai kenduri durian di Kampung Poh, Bidor.

Kredit : Kosmo

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Berita baik untuk pasangan yang nak bernikah di Negeri Selangor. Jais dah benarkan akad nikah mulai 1 julai. Ini syarat yang ditetapkan oleh pihak jais.

Berita baik buat pasangan yang mahu bernikah di negeri Selangor apabila Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah mengumumkan kebenaran bagi pasangan di negeri berkenaan untuk menjalankan majlis akad nikah bermula 1 Julai 2021.
di halaman Facebook rasmi jabatan tersebut, kebenaran perlaksanaan majlis akad nikah ini akan dilaksanakan dengan beberapa syarat dan ketetapan SOP terkini iaitu : 1. Perlaksanaan dengan kehadiran fizikal pihak-pihak di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) sahaja dari hari Isnin sehingga Ahad.