Atu Zero telantar di hspital kerana rebbah masa solat Isyak

Pelawak dan pelakon Atu dimasukkan ke hospital malam tadi selepas tiba-tiba r.ebah di kediamannya di Shah Alam.

Isteri Atu, Shafeeqa Johari ketika dihubungi Gempak berkata, detik menc.emaskan itu berlaku ketika mereka sedang menunaikan solat Isyak di rumah.

“Masa tu saya p.anik dan sangat risau. Atu tiba-tiba re.bah, dia p.itam. Apa yang buat saya lebih c.emas apabila dia cakap separuh badan tak rasa.

“Saya terus bawa ke hospital dan doktor kata Atu dehyd.rated a.kibat s.trok haba,” katanya.

Tambah Shafeeqa lagi Atu mungkin akan dit.ahan di wad sehingga keadaannya betul-betul pulih dan stabil.

“Sedih juga kerana saya tidak dapat menemani Atu ketika ini. Saya berharap suami saya sembuh seperti sedia kala.

“Dia tidak pernah s.akit apatah lagi masuk hospital. Keadaan Atu sekarang (malam tadi) sangat lemah dan dia bimbang kalau-kalau tidak dapat bekerja.

“Muzikal Lawak Superstar (MLS) pula akan kembali bersiaran pada Jumaat ini selepas dihentikan seketika kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) baru-baru ini.

“Atu memang seorang yang kuat bekerja…Kata dia kalau tak bekerja, tak berasaplah dapur…Dalam keadaan lemah pun masih nak bercakap fasal kerja dan betul-betul risau,” katanya.

Dalam pada itu Shafeeqa berkata, sebelum dimasukkan ke wad Atu telah menjalani ujian c.alit C.ovid-19 dan keputusannya negatif.

“Alhamdulillah, keputusan swab negatif. Apa pun saya berharap agar semua berhati-hati dan menjaga kesihatan terutama ketika cuaca panas sekarang ini.

“S.trok haba bukan benda main-main. Minumlah air secukupnya walau sesibuk mana pun kita seharian,” katanya.

Tengah malam tadi Shafeeqa turut berkongsi mengenai perkara tersebut di laman sosial Instagram (IG)nya.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: