Gempar! Polis sendiri bertindak membuat laporan polis terhadap pemilik kedai hot burger Malaysia – Ketua Polis

MALAYSIA: Pagi tadi telah kec0h dengan isv mengenai Kedai H0T Burget Malaysia yang menduh pihak p0lis tidak membuat kerja. Bagi membalas resp0n tersebut ketua balai p0lis sungai buloh mengatakan mereka telah membuat laporan p0lis mengenai perkara tersebut.

P0LIS Diraja Malaysia (PDRM) membuat laporan p0lis berhubung video dkwaan fi1tnah dan t0hmahan yang ditularkan seorang lelaki semalam.

Ketua P0lis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, laporan dibuat seorang pegawai p0lis susulan viideo tular pemilik akaun Facebook ‘Asri Janggut’.

Dalam video berkenaan juga didapati pemilik akaun berkenaan tidak berpuas hati atas tlndakan penyltaan ke atas gerai burger milik beliau yang dilakukan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Pengadu merasakan video yang tvlar di media soslal berkenaan boleh menimbulkan fi1tnah dan mer0sakkan imej pengadu sebagai Ketua P0lis Balai Sungai Buloh, Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Sungai Buloh, PDRM dan kredibiliti Ketua P0lis Selangor,” katanya pada sidang media, di Sungai Buloh, hari ini.

 

Shafa’aton berkata, susulan maklumat berkenaan sepasukan p0lis daerah Sungai Buloh membuat enam serbvan di Bandar Baru Sungai Buloh seperti yang ditvlarkan.

“Dalam serbvan berkenaan p0lis men4han dua lelaki warga Bangladesh selain mermpas empat tablet dan wang tunai RM114.

“Manakala lima lagi serbvan di tempat berlainan mendapati premls berkenaan tidak ber0perasi, jelas ia adalah t0hmahan,” katanya.

Menurutnya, sebelum video berkenaan ditularkan, p0lis sudah membuat serbvan di beberapa lokasi yang dikenal pasti menjalankan perniagaan hram ini.

“Apa yang ditvlarkan itu adalah fltnah sehingga mendatangkan keresahan dalam kalangan masyarakat dan menjatvhkan repvtasi PDRM.

“Saya menyerv kepada orang ramai supaya menyalurkan kepada orang ramai maklumat-maklumat melalui saluran yang disediakan,” katanya.

Apakah kesudahan cerita ini? Kami rkyat mahu ketelusan dalam setiap sudut, Semoga k3s ini akan mendapat liputan media agar ia disampaikan dengan telus kepada rkyat.

Jangan biarkan orang yang tidak bersaalah pula ke dalam sedangkan mereka cuba memberikan informasi apa yang terjadi. Sekiranya fltnah berikan rkyat pend3dahan yang sebenar jangan sembunyi.

Kami harap semua agensl terlibat dan orang yang berkepentingan turun tangan dalam isv ini.

Sumber:mysumber