Individu ini cemass bila jumpa kanak2 main basikal seorang diri pukul 3 pagi, dah tegur tapi tak menyahut

pemuda berdepan cem@s apabila terjumpa seorang kanak² berumur 5 tahun bermain basikal di atas jalan raya seorang diri pada jam 3 pagi. Mereka pada mulanya tak0t untuk meneg0r kanak-kanak itu beranggapan mustahil untuk seorang kanak-kanak bermain seorang diri pada waktu sedemikian.

Mereka kemudian mengikut kanak-kanak itu sebelum mengambil keputusan memberhentikan kereta sebelum memanggil kanak-kanak itu. Namun panggilan mereka tidak dijawab!

Kanak-kanak aut!sme hyp3r

Rupanya-rupanya kanak-kanak tersebut keluar dari rumah selepas melihat pintu rumahnya yang terbuka. Ibu kepada kanak-kanak aut!sme itu menceritakan detik cem@s semasa kej4dian berIaku di group Facebook Autisme Malaysia.

Dkwa wanita itu, dia mencari anaknya di sekeliling kampung hingga ke pekan namun tidak menjumpai sebelum bert!ndak ke baIai p0lis berhampiran. Mujur ada tiga pemuda yang menjumpai anak wanita ini.

Perasaan sy kuat ke balai p0lis. Semasa saya di balai p0lis kebetulan anak saya otw dengan kereta per0nda and ada 3 orang pemuda bawa basikal anak saya. Saya bersyukur sangat kepada adik2 ni yang jumpa anak saya pada mulanya saya memang pan!c nampak lagi mereka ketawa2. Tapi saya expIain dengan pihak p0lis and adik2 tu yang anak saya aut!sm hyper.

Keluarga yang ada anak aut!sm saja yg tau macam mana situ@si membesarkan anak syurga ini.

Di ruangan k0men, ramai yang memberikan kata-kata semangat kepada wanita tersebut agar terus tabah membesarkan anak syurga ini.

Sumber: Nana

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Media Asia