Individu ni tettak bakal ibu mertua kerana berrang putus tunang

Gambar Sekadar Hiasan

Di Kota Marudu, Sabah, seorang wanita yang dikenali sebagai Habibah Abungon, 68 tahun, ditemui maati akibat kecedeeraan parrah selepas diserrang tunang anaknya.

Menerusi laporan Harian Metro, svspek menggunakan paarrang sebagai senjjata untuk mennetak bakal ibu mentuanya. Ini kerana, tunangnya meminta agar mereka memutuskan ikatan pertunangan.

Mahu putus tunang

Sekadar gambar hiasan

Menurut laporan Harian Metro, kejaddian tersebut berlaku kira-kira pukul 11.15 malam di Kampung Kuyuh, Pitas, semalam. Selain ibu mngsa yang mavt, mngsa, adik dan bapanya yang berada di rumah itu turut mengalami kecedderaan selepas diserrang svspek berusia 29 tahun itu.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Marudu, Superintendan Mohd Izaan Abdullah, siasatan awal mendapati svspek datang ke rumah tunangnya untuk mengajaknya balik ke kampung di Paitan. Namun, wanita tersebut enggan menurut permintaan itu dan memaklumkan bahawa dia mahu memutuskan pertunangan. Ekoran daripada itu, svspek telah bertindak agreesif dan mengamvk dengan menggunakan parrang.

Mayyat terlentang di dapur

Tambah Mohd Izaan, mayyat mngsa ditemui dalam keadaan terlentang di bahagian dapur dengan kesan darah di atas lantai. Ujarnya lagi, kesemua mngsa yang cedera pula sudah dihantar ke Hospital Pitas untuk rawatan lanjut. Setakat ini, pihak polis sedang melakukan siasatan dan usaha mengesan svspek sedang giat dijalankan. Kes akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kesekksaan kerana membvnuh.

Sumber: Harian Metro, Ohbulan