[VIDEO] Kereta Masuk Laluan Motorsikal, Hampir Ragvt Nywa Penungg4ng Motor.

Video yang viral di media sosi4l menunjukkan tindakan dan sikap tidak bertanggungjawab seorang pemandu kereta yang menggunakan lorong motosikal. Malah, situasi ini bukan kali pertama berlaku melibatkan pemandu kereta yang menggunakan lorong motosikal.

Bagaimanapun, tindakan demikian telah menyebabkan seorang penvnggang motosikal hiIang kawalan lalu merempvh dinding di laluan motosikal tersebut.

Kereta masuk lorong motosikal.

Video yang dikongsikan melalui laman Facebook Info Roadblock JPJ/PoIis ini undang kem4rahan ramai orang. Video ini dirakam menerusi sebuah GoPro yang terletak di atas topi keledar penungg4ng motosikal tersebut.

KemaIangan itu berlaku pada 19 Ogos 2020, waktu lebih kurang sekitar 3.30 hingga 4.00 petang di Lebuhraya Persekutuan menghala ke Mid Valley.

Bantu dapatkan maklumat

Setelah video tersebut viraI, didapati pengguna media sosi4l turut membantu mendapatkan maklumat berhubung pemilik kenderaan jenis Toyota Vios berwarna putih itu. Dipercayai sehingga tarikh 21 Ogos 2020, kenderaan tersebut telah memiliki tiga s4man berjumlah RM450.00.

Harap gantvng lesen

Rata-rata pengguna media sosi4l beng4ng dengan tindakan tidak bertanggungjawab pemandu tersebut yang dipercayai hendak mengeIak daripada keses4kan jalan raya. Tindakan tersebut mengund4ng bhya ny4wa penvnggang motosikal lain yang menggunakan lorong tersebut.

Video:

Kereta masuk lorong motosikal Lebuhraya Persekutuan..

Rakaman dari GoPro helmet kes kemalangan berlaku pada 19 Ogos 2020 l/kurang jam 1530hrs-1600hrs di Lebuhraya Persekutuan menghala Mid Valley. Sebuah kereta dikesan melalui lorong motosikal sehingga berlaku kemalangan kecil terhadap seorang penunggang motosikal. Minta sesiapa yg mempunyai sebarang maklumat berkaitan kereta tersebut,sila inbox kami. Harap maklum..#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Jumaat, 21 Ogos 2020

Sumber: Info Roadblock JPJ/PoIis via oh bulan.