Individu ini sempat rakam kanak2 yang dikhuatirii lemaas akibat jatvh dalam longkang besar

Ampang: Kanak-kanak lelaki warga Myanmar dikhuat1ri Iemas selepas terjatvh ke dalam l0ngkang besar berhampiran parkir Smart Safe, H0spital Ampang Puteri semalam.

Ketua PoIis Daerah Ampang, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Esha berkata, pihaknya menerima maklumat daripada orang awam jam 5.30 petang memaklumkan seorang kanak-kanak terjatvh ke dalam l0ngkang besar.

Menurutnya, sepasukan poIis dikej4r ke tempat kejadian dan usaha menyelamat sedang dijalankan oleh pasukan bomba dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ampang dan Shah Alam.

“Mngsa dipercayai seorang kanak-kanak lelaki warga Myanmar berusia 12 tahun.
“Usaha mencari dan menyelamat yang sedang dijalankan bertumpu di kawasan kolam takungan air Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) di Smart Tunnel, Berembang, Hulu Klang,” katanya dalam satu kenyataan,
Katanya, setakat jam 8 malam tadi usaha mencari mngsa masih sedang giat dijalankan.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Hafisham Mohd Noor berkata, pihaknya menerima panggilan jam 5.36 petang dan tiba di lokasi 5.43 petang.
“Sebuah Fire Rescue Tender (FRT) dan unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS) dikej4rkan ke lokasi membab1tkan kekuatan seorang pegawai dan tujuh anggota bomba dari BBP Ampang.

Video:

Sumber: inforoadbl0ck