SPRM panggil 5 artis termasuk penyanyi, pelakon dan pengacara Nabil Ahmad berhubung kes Mcau Scamm

Sebelum ini, Suruhanjaya Pencegahan Rasu4h Malaysia (SPRM) telah meminta para selebriti dan ahli perniagaan yang terIibat atau mempunyai sebarang maklumat mengenai Mac4u Sc@m untuk tampil membantu sias@tan.

Terbaru, Harian Metro melap0rkan seramai lima selebriti termasuk penyanyi, pelakon dan pengacara telah dipanggil oleh SPRM untuk memberi keterangan.

Lima selebriti dipanggil SPRM

Menurut sumber, kesemua selebriti yang terdiri daripada empat lelaki dan seorang wanita telah tampil membantu sias@tan berhubung aktiviti penggub4han wang har@m yang melibatkan Mac4u Sc@m dan perjvdian atas talian. Difahamkan, mereka yang dipanggil dipercayai memiliki maklumat berhubung kej4dian selain berkemungkinan mempunyai ka!tan dalam aktiviti har@m tersebut.

Hari ini, lima selebriti memb4bitkan empat lelaki dan seorang wanita tampil memberi keterangan berhubung k3s itu. Mereka adalah pengacara, pelakon dan penyanyi.

Setakat ini, sudah beberapa selebriti tampil memberi keterangan bagi membantu sias@tan k3s terbabit.

Nabil tampil beri keter@ngan

Memetik daripada lap0ran Harian Metroyang terbaru, pelakon dan pengacara terkenal iaitu Nabil Ahmad mengakui bahawa dia telah dipanggil oleh SPRM untuk hadir ke ibu pejabat bagi memberi keterangan berhubung aktiviti penggubahan wang h@ram terbab!t. Nabil walau bagaimapun memaklumkan dia langsung tidak mempunyai kaitan dengan k3s tersebut.

K3s ini sudah selesai. Mereka tanya berkenaan pembukaan kedai minuman Bubble Bee di Seremban dan saya maklumkan ia belum beroperasi lagi. Selepas itu mereka terus tak tanya apa-apa lagi dan itu sahaja soalannya. Ini kerana kalau tiada kedai buat apa nak si@sat.

“Allah uji dia’

Tambah Nabil lagi, kedai minuman tersebut kemungkinan akan dibuka selepas k3s ini selesai. H@l ini kerana, segala urusan mengenai sewa kedai tersebut diuruskan sendiri oleh Shuib.

Tunggulah kes Shuib selesai baru akan diteruskan. Lagipun semua urusan termasuk sewa kedai dia yang uruskan. Saya memang nak sangat buka kedai itu tapi tetap kena tunggu kesnya selesai.

Saya sangat simp@ti dengan Shuib. Saya lega apabila tidak dikaitkan tapi saya harap kita dapat doakan untuk Shuib. Allah uji dia dan nak naikkan darjatnya.

Sementara itu, Nabil turut berharap agar k3s yang melibatkan rakannya, Shuib dapat diselesaikan dengan segera selain mendoakan supaya Shuib terus kuat mengh@dapi uj!an ini.

Sumber: Harian Metro

Via ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Media Asia