Kening Jatvh, Safiey Illias T1dak Serik Buat Pembed4han K0smetik Lagi.

USAHAWAN kosmetik, Safiey Illias, 26, mended4hkan bakal melakukan pembed4han menaikkan kening atau ‘eyebrow lift’ dengan anggaran kos RM30,000, hari ini.

Safiey atau nama sebenarnya Mohd Safiuddin Illias berkata, pr0sedur itu dibuat selepas mengalami masaIah kening jatvh akib4t kegagaIan prosedur pemindahan lemak di dahi yang dibuat sebelum ini oleh doktor tid4k bertauliah.

“Pembed4han yang saya nak buat ini sangat terkenal dalam kalangan selebriti Hollywood. Jadi, saya nak buat macam mereka. Tambahan pula, pr0sedur pemindahan lemak di dahi daripada doktor tid4k bertauliah sebelum ini membuatkan kening saya tid4k berada pada postur tuIang kening seorang manusia normal.

“Akibat kegagaIan itu, lemak berpindah ke kening dan kening jatvh menyebabkan kel0pak mata saya turut kelihatan berat dan s4yu akibat lemak berlebihan di kelopak mata. Disebabkan itu saya perlu melakukan proses ini bagi menaikkan semula kening,” katanya kepada Harian Metro.

Safiey yang juga penyanyi lagu Syinta GiIa berkata, dia tidak ser1k melakukan pembed4han k0smetik pada wajah.

“Tidak ada istilah ser1k dalam diri saya termasuk juga dalam soal kecantikan. Lagipun apa saya buat ini adalah untuk membetulkan kesiIapan prosedur sebelum ini.

“Kali ini pembed4han akan dibuat oleh doktor pakar mata bukan doktor estetik. Masyarakat kena jelas perkara ini dan jngan buat kesiIapan seperti saya,” katanya.

Sebelum ini, Harian Metro melaporkan Safiey menjalani proses pembed4han kosmetik pada wajah, payvdara dan pvnggung dengan kos mencecah RM1 juta hingga RM2 juta.

Dalam laporan sama, Safiey mended4hkan pada bahagian wajah saja dia sudah membelanjakan hampir RM300,000 bersamaan dengan harga sebuah kereta mewah jenis Ford Mustang.

Sumber: HM