Akibat seorang anggota diragvt nyawa, Ketua Polis Johor tampil ceritakan detik2 sebelum MPV terbalik

JOHOR BAHRU – Seorang anggota poIis berpangkat konstabel mavt, manakala rakan setugas p4rah selepas kenderaan peronda (MPV) yang mereka naiki terIibat dalam kemlangan di Jalan Kangkar Tebrau, Kampung Kangkar Tebrau, di sini hari ini.

Difahamkan, dalam kejadian pada jam 6.24 pagi itu, kedua-dua anggota yang bertugas di Balai PoIis Dato Onn di sini sedang mengej4r sebuah kereta Perodua Myvi dinaiki dua lelaki.

Sejurus sampai di lokasi kejadian, kenderaan MPV telah bergeseI dengan kereta svspek sebelum bertembvng dengan sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) Perodua Aruz sehingga menyebabkan kereta poIis itu terbaIik.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tebrau, Pegawai Bomba Kamsani Aswan berkata, sebaik menerima panggilan kecmasan, tujuh anggota beserta dua buah jentera bergeg4skan ke l0kasi kejad1an.

Menerusi sidang media dari ketua poIis johor, beliau menceritakan det1k-det1k sebelum kejad1an tersebut.

“Kita tak jumpa kenderaan lagi, kalau kita jumpa kenderaan kita akan nampak gambaran jelas”

“Tetapi waktu MPV ini ternampak kenderaan yang mencvrigakan mereka telah lap0rkan pada pusat kawalan, mereka memang lap0rkan dan dalam 10 minit kemudian selepas itu senyap itu yang acc1dent tu”.

“Apa yang penting, memang nampak kenderaan yang mencvrigakan dan melap0rkan kepada pusat kawalan daerah untuk minta bantvan”.

Video:

Sumber : PoIisJohor, om