Selepas isu cvurang, netizen komen nampk Nadia Brian berparti dengan Datin Alya.

Belum pun reda Kisah perg0lakan rumahtangga pelakon Nadia Brian dan suami Muizz Nasruddin hangat diperkatakan di media sosial, kini ada dakwaan netizan yang nampak Nadia Brian parti dengan Datin Alya

Namun begitu, Nadia menjelaskan dia tak pernah berjumpa atau berkawan dengan Datin Alya. Masih tidak berpuas hati, netizan tersebut telah DM nadia dengan menghantar gambar

Isu sindiket wang terbesar di Malaysia iaitu ‘Macau Scammer’ ini, akhirnya tumpas jua di tangan pihak berkuasa Suruhanjaya Pencegahan Rasu-ah Malaysia (SPRM).

Dengan penangkapan bos besar sindiket ‘Macau Scam’ iaitu Datuk Addy Kanna dan Datin Alya Suhaila, netizen berharap kes sindiket penipuan wang ini diadili dengan telus kerana telah ramai orang menjadi mngsa sindiket sc4m ini.

Tiga Bulan Tidak Sebumbung

Dalam pada itu, menerusi laporan Berita Harian, Muizz sebelum ini juga mendedahkan bahawa mereka tidak lagi tinggal sebumbung sejak hampir tiga bulan yang lalu.

Malah dia turut mengajak Nadia untuk kembali ke rumah mereka namun ditolak oleh isterinya dan membuat keputusan untuk tinggal di rumah ibunya.

“Kami masih suami isteri, ketika ini. Cuma, saya dan Nadia sudah tidak tinggal sebumbung sejak hampir tiga bulan lalu.

“Saya tak pernah menghalau Nadia keluar pada dari rumah. Malah, saya berkali-kali mengajak Nadia untuk kembali tinggal bersama. Namun, isteri menolak dan membuat keputusan untuk tinggal di rumah ibunya,”

“Entri saya dalam IG bukan cerita rekaan. Saya memang dihina, dihalau, dikhianati dan dianiayai.

“Saya cuba menghubungi ibu dan keluarganya untuk menyelesaikan masalah antara saya dengan Nadia dengan baik. Namun, semuanya hanya sia-sia.

“Saya sedaya upaya mahu menyelamatkan rumah tangga, tetapi Nadia tidak mahu memberi kerjasama,” katanya.

Muizz yang juga seorang ahli perniagaan berkata, dia lebih mengecewakan apabila menerima bukti video kecurangan Nadia yang dihantar oleh seseorang.

“Nadia bukan c-urang dengan seorang, tetapi dua lelaki.

“Saya ada bukti yang cukup. Saya berada dalam posisi yang betul,” dakwa Muizz.

Cuci Duit: SPRM Arah Selebriti & Ahli Perniagaan Tampil Sebelum Di ‘Jemput’ SPRM

Tidak kiralah selebriti atau usahawan yang terlibat dalam kes sindiket Macau Scam yang sedang disiasat ketika ini, mereka diminta tampil bagi memberi keterangan kepada pihak berkuasa.

Menurut kenyataan dari Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Azam Baki, pihaknya sudah mengenalpasti senarai nama mereka yang terlibat serta menerima hasil daripada sindiket berkenaan.

Saya tidak mahu membuat spekulasi siapa yang akan dipanggil, namun siapa yang makan cili pasti rasa pedas.

Tidak perlu tunggu di panggil

Sindiket tersebut menjalankan aktiviti dengan menyerahkan wang dalam bentuk tunai kepada individu berkenaan untuk ‘dicuci’ menerusi operasi perniagaan sah.

Mereka yang mungkin pernah menerima (dana) daripada individu yang ditahan itu diminta tampil sebelum mereka dipanggil.

Tidak perlu tunggu untuk dipanggil sebaliknya tampil beri kerjasama kepada kami dan kami akan melayan mereka dengan baik.