“Tak sangka arwwah pergi dengan cara tu” – Rakan

Berita mavt membabitkan seorang penunggang basikal wanita yang berlaku di Putrajaya pagi tadi amat menyayat hati dan meninggalkan kesan mendalam terhadap ahli keluarga serta rakan terdekat.

Takziah buat keluarga

Menerusi beberapa posting oleh sahabat karib melalui laman Facebook, dapat dilihat Allahyarham Hanin Abdul Hamid merupakan seorang insan yang disenangi dan disayangi ramai.

Tak pernah tau pun beliau main basikal

Menerusi posting Ikram Zamri, difahamkan Hanin bekerja sebagai ejen takaful selain mempunyai perwatakan yang baik, kelakar dan sentiasa ceria dalam menjalani kehidupan.

“Arwwah seorang yang baik, kelakar dan sentiasa ceria. Sangat motivated dengan apa yang beliau lakukan. Tenanglah kau disana, Hanin. Rehat cukup-cukup. Semoga Syurga buatmu,” tulisnya.

Memori suka dvka selama bersahabat

Selain itu menurut sahabat baiknya Siti Fazlina Zainal Abidin pula, arwwah yang berusia 34 tahun sempat menghantar mesej meluahkan rasa rindu terhadap dirinya semalam.

“Ya Allah Ya Tuhanku, rupanya mesej semalam dari sis meluah kerinduan buat akak adalah mesej terakhir buat kita berdua,” katanya.

Tambahnya lagi, memori suka dan dvka selama mengenali Allahyarham akan dijadikan kenangan terindah dalam hidupnya.

Ganjaran syurga menjaga ibu & anak2

Salah seorang lagi rakannya, Fatimah Kassim turut terkejut dengan pemergian Hanin yang juga merupakan seorang ibu tunggal dengan memiliki dua cahaya mata.

Menurut Fatimah, pelbagai jenis pekerjaan dilakukan arwwah demi membesarkan anak-anak tercinta seorang diri selain menjaga ibunya yang kurang sihat.

Takziah diucapkan buat Allahyarham Hanin. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang yang beriman. Amin.

Sumber: Facebook Ikram ZamriSiti Fazlina Zainal Abidin & Fatimah binti Kassim

Kredit : OMM