TSMY dipujuk menteri serta ahli parlimen supaya tidak letak jawatan sampai menngis

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dilap0rkan mahu melet4k jawatan sebagai Perdana Menteri selepas gag4l untuk meyakinkan Yang di-Pertuan Agong untuk melet4kkan negara di bawah pemerlntahan d4rurat.

Selepas keputusan YDP Agong men0lak permintaan Muhyiddin para menteri dan pemimpin PPBM dilihat tiba di rumah Muhyiddin di Bukit Damansara.

Menteri-menteri dan juga Ahli p4rlimen sebahagian mereka dilihat men4ngis berkumpul di kediaman Perdana Menteri bagi menyakinkannya agar tidak melet4k jaw4tan.

Mengetuai kumpulan itu ialah Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Menteri dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainuddin.

“Nampaknya kegag4lan itu telah memberi kesan kepada Muhyiddin, dan sebahagian dari mereka berkata beliau mahu melakukan perkara yang betul dan melet4k jaw4tan, namun diminta untuk kekal oleh Azmin dan beberapa yang lain,” kata salah seorang dari mereka.

Pada hari Jumaat lalu Muhyiddin telah mempersembahkan kepada Agong cadangan untuk meletakkan negara di bawah perlntah d4rurat.

Namun Agong telah men0lak cadangan Muhyiddin itu, sebaliknya memberitahu ahli p0litik negara ini agar berh3nti berp0litik dan menumpukan usaha mel4wan C0Vl9 dan menghidupkan kembali ek0nomi.

Menurut The Vibes, salah seorang ahli kanan PPBM memaklumkan sebahagian mereka telah dipanggil untuk hadir ke rumah Muhyiddin.

Seorang lagi ahli berkata, tind4kan Muhyiddin yang mahu melet4k jawatan tidak dapat diel4kkan selepas kegag4lan untuk mengisharkan d4rurat.

“Terdapat juga persoalan sama ada beliau mempunyai jumlah sokongan di parlimen. Perkara ini ditambah dengan keputusan Agong, membuatkan beliau merasakan tidak mampu lagi menjalankan tugas sebagai Perdana Menteri,”

Kenderaan para pimpinan yang hadir dilihat meningg4lkan rumah Muhyiddin sekitar jam 11.20 malam.

Sumber : MiloSuam