PPVIN Pusat Konvensyen Midlands terpaksa ditutup hari ini. Biar betul sampai macam ni sekali orang yang datang.

Sebelum ini, tular sebuah rakaman video mengenai sikap pekerja asing yang didkwa tidak mematuhi SOP ketika berada di sebuah Pusat Pemberian Vaksin Industri (PPVIN) di Pusat Konvensyen Midlands, Seksyen 7, Selangor.

Ditutup hari ini

Memetik laporan Bernama, Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib menyatakan PPVIN ditutup sehari bagi menyelaraskan tugas dan kehadiran pekerja industri untuk menerima suntikan vaksin. Pihak pengurusan PPVIN berkenaan yang membuat keputusan (berhubung penutupan PPVIN).

Dalam pada itu, beliau turut mengesahkan rakaman video yang memaparkan ramai individu beratur panjang serta tidak mematuhi penjarakan fizikal di luar pagar PPVIN itu. Pihak penyelaras PPVIN dengan bantuan sepasukan anggota polis mengambil tindakan itu berikutan pekerja asing terbabit didapati gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan. Sumber: Bernama

Terkini ppv idcc Shah Alam diarahkan tutup hari ni lepas ada petugas yang positif covid 19. Rupanya ini punca buat orang ramai tak senang duduk.

Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Ideal Convention Centre (IDCC), Shah Alam akan ditutup selama satu hari pada Selasa, 13 Julai 2021. Ia dimaklumkan oleh Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) dalam sebuah kenyataan rasmi ekoran kes positif COVID-19 dalam kalangan petugas di PPV berkenaan.

Menurut CITF, keputusan itu dibuat berdasarkan keputusan ujian COVID-19 malam tadi dan kerja-kerja sanitasi akan dijalankan. “Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) ingin memaklumkan bahawa Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Ideal Convention Centre (IDCC), Shah Alam akan ditutup selama satu hari pada 13 Julai 2021 susulan kes positif COVID-19 yang dikenal pasti dalam kalangan petugas di PPV tersebut.