DSV pastikan majlisnya nanti bakal jadi satu majlis yang gilang gemilang. Sekali dia dedahkan apa proses majlis perkahwinannya nanti.

Jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida, 49, mengesahkan beliau dan Iqbal Zulkefli, 27, bakal melangsungkan pernikahan sekitar bulan Disember ini. Pun begitu, Vida memberitahu akan ada acara merisik atau bertunang sebelum mereka disatukan dengan ikatan yang sah.

“Saya akan umumkan tarikhnya nanti tapi yang pasti dalam bulan Disember ini. Pun begitu kami tidak akan terus nikah dan saya masih mahu mengikut adat. Perlu lah didahului dengan merisik atau bertunang terlebih dahulu. Lagipun ini perkahwinan pertama dan terakhir Iqbal biarlah dia merasai semua itu,” katanya.

Bercerita lanjut mengenai impian perkahwinannya, Vida memberitahu beliau akan memastikan ia satu majlis gilang gemilang yang menjadi lambang sejati cinta mereka berdua. “Kami impikan perkahwinan yang gilang gemilang seperti wedding of the year. Saya masih tak tahu lagi nak gambarkannya macam mana. Apa yang penting perkahwinan itu nanti akan tinggalkan sejarah kepada seluruh dunia bahawa cinta sejati itu wujud. Dia datang cepat atau lambat tapi dia datang bila kita perlukan. Tentang konsep itu kami sudah ada beberapa senarai wedding planner. Tidak lama lagi kami akan lihat dan dengar dulu idea apa yang mereka nak propose pada kita,” kongsinya.

Menjelang beberapa bulan hari perkahwinannya, Vida memberitahu Iqbal yang juga merupakan bekas pembantu peribadinya mempunyai ciri-ciri yang berjaya membuka hatinya untuk berumah tangga sekali lagi. “Dia seorang yang ikhlas, bertanggungjawab dan sentiasa ada bersama saya dalam susah dan senang. Sejak dia bekerja dengan saya pada tahun 2016 hingga lah sekarang meskipun sudah berjaya dengan perniagaan sendiri dia masih mengambil berat tentang diri saya dan ada bersama saya,” ceritanya lagi. Sejak beberapa minggu lalu, nama pasangan ini menjadi sebutan warganet tentang kisah cinta mereka yang dilihat terlalu terbuka mendedahkan setiap inchi hubungan yang terjalin. Sumber : Gempak

Bakal nikah bulan Disember ini. Sekali DSV dedah belum cuba beritahu Cik B soal ini.

“Memang betul nak kahwin. Bukan main-main atau publisiti kerana saya rasa memang jodoh dah sampai.” Demikian kata taikun kosmetik, Datuk Seri Vida atau nama lengkapnya, Hasmiza Othman, 50, berhubung kesahihan khabar angin kononnya akan menamatkan zaman janda dengan lelaki muda bernama Ahmad Iqbal Zulkefli menjelang Disember nanti. Vida ketika dihubungi Kosmo! Online memaklumkan, jika Pelan Pemulihan Negara (PPN) disebabkan virus Cvd19 sudah ditamatkan pada Disember, dia mengimpikan sebuah perkahwinan gilang-gemilang.

“Benar dan saya mahukan majlis ‘wedding of the year’. Perkahwinan adalah perkara yang bukan kita selalu buat. Kalau PPN dah tamat, saya memang akan adakan majlis besar-besaran tapi semua yang hadir kena lengkap dua dos dan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Tarikhnya saya akan beritahu nanti. Saya percaya, bukan hanya media tempatan yang akan hadir membuat liputan tetapi media Indonesia turut akan berpusu-pusu membuat liputan,” katanya yang pernah ditemu bual media Indonesia, Trans7 setahun lalu.

Kata Vida, dia sudah memohon petunjuk daripada Allah SWT untuk dipermudahkan urusan jodoh dan akhirnya, dia sudah membulatkan tekad untuk berkahwin dengan Iqbal biarpun berjarak usia sebanyak 22 tahun. “Saya sudah berdoa, dah buat solat Istikharah dan saya pasti, Iqbal adalah jodoh saya. Dia seorang lelaki yang jujur dan bertanggungjawab. Saya dah lama berkawan dengannya (Iqbal). Saya tak minta banyak cuma doa yang baik-baik daripada orang ramai agar ikatan perkahwinan kali ini berkekalan hingga hujung nyawa,” ujarnya.

Ditebak tentang penerimaan anak-anak dengan perancangan perkahwinan sekali lagi ini, Vida mengakui belum mempunyai keberanian untuk berbincang soal tersebut dengan anak-anak, terutama anak perempuannya, Cik B atau sebenarnya, Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin.

“Kacak tiada masalah rasanya. Cuma Cik B dia agak protektif dengan saya. Saya belum berani untuk beritahu kepada mereka tentang hasrat saya (untuk berkahwin). Biarlah mereka dengar dahulu daripada media bukan daripada bibir saya sendiri. Cik B perlu masa untuk menghadapi semua ini. Perlahan-lahan saya akan beritahu dirinya,” katanya.

Malam tadi, menerusi sesi IG Live, perkongsian Vida menarik perhatian ramai apabila berkongsi jangkaan tarikh perkahwinan dengan Iqbal yang juga merupakan bekas pembantu peribadinya. Meskipun tidak mengumumkan sebarang tarikh, namun Iqbal sendiri tampil memberikan respons ketika sesi live berkenaan dengan tinggalkan komen ringkas yang berbunyi : “Bulan 12”. Sumber : Trending Sangat

Baru je DSV tampil jelaskan ciri ciri lelaki pilihannya. Kini Iqbal pula tampil dedahkan hampir berkahwin sampai mampu nak beri RM 1 Juta sebulan.

Gosip cinta membabitkan usahawan k0smetik Datuk Seri Vida dengan bek4s pembantu peribadi iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli terus menarik minat warganet di laman sosial. Selepas dika1tkan dengan jutawan tersebut, Iqbal, 27, akhirnya tampil menjawab beberapa spekuIasi dan mempers0alkan mengenai kr1teria calon suami yang dinyatakan oleh Vida.“Saya ada baca sy4rat-sy4rat bakal suami yang dia mahu… tapi saya pun keIiru, dia kata mahu lelaki yang sama level dan seusia dia tapi kalau ingat dulu dia pernah kata mahu yang muda, sekarang taste lain pula. Kalau nak cakap fasal kaya… saya akui saya tidaklah terlalu kaya tapi sekarang ini saya sedang bekerja keras ke arah itu dan kewangan jauh lebih baik daripada dulu. Kalau setakat nak tanggvng dia saya masih mampu, sebulan RM1 juta pun InsyaAllah masih boleh. Sejvjurnya saya pun tak tahu hati dia terhadap saya macam mana, dia seolah-olah tak nak meng4ku perasaan itu. Saya tahu dia nak kahwin tapi tak yakin,” katanya.

Iqbal akui sudah mampu beri n4fkah zah1r dan batin.

Menerusi laporan mStar pada Jumaat, Vida memberitahu dia mahu seorang suami yang sama ‘Ievel’ termasuklah memiliki pengalaman, usia dan sumber kewangan yang kvkuh. Ditanya mengenai status hvbungannya dengan usahawan berasal dari Kelantan itu, Iqbal berkata mereka masih berkawan baik, namun mengakui soal hati masih tiada jawapan sehingga kini.

Saya dapat rasakan untuk kami meIangkah ke alam perkahwinan memang tak boleh sebab dia perlu fikir anak-anak dan banyak hati kena jaga.

“Hubungan kami pernah bermasaIah pada tahun 2017, tapi sekarang ni kami baik dan r4pat semula. Setiap hari kami berhvbung melalui panggilan telefon, berb0rak mengenai pekerjaaan dan hal peribadi. Tapi sejauh mana hvbungan istimewa itu saya pun tak tahu, dia tak pernah meng4kui tentang hal itu… sejvjurnya hati saya terhadap dia masih sama. Biarlah saya berterus terang, pada tahun 2018 kami hampir berkahwin, dia pun dah jumpa keluarga saya dan kami pun dah buat uj1an kesvburan, kami berdua okay untuk teruskan ke fasa baharu tapi niat itu tak kesampaian dan saya reda sahaja,” ujarnya.

Iqbal masih ada perasaan terhadap Vida.

Enggan lagi terus meletakkan harapan, Iqbal p4srah jika dia dengan Vida hanya ditakd1rkan sebagai kawan. Ini kerana dia memahami situasi penyanyi lagu I Am Me itu yang perlu menjaga hati banyak pihak jika memilih untuk mengakhiri zaman j4nda. “Saya dapat rasakan untuk kami melangkah ke alam perkahwinan memang tak boleh sebab dia perlu fikir anak-anak dan banyak hati kena jaga. Saya tahu dia tr4uma dengan perkahwinan sebelum ini.

Video :

https://www.instagram.com/reel/CTBYhX8H4oW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=251a822e-e5d8-4ddc-b4e8-97c1074e80af

“Saya pun tak mahu pvtus kawan, biarlah kami terus berkawan macam biasa. Kalau kita teruskan ia akan jadi lebih compIicated… sayang itu ada tapi saya sed4r jika saya saja terh3geh-h3geh pun tak akan jadi apa. Saya pun tak nak orang kata saya menvmpang dia. Saya t4kut menunggu tapi hvjung-hvjung tak jadi apa! Kalau ada j0doh, ada la,” katanya. Sumber : Petua dan Resepi Bonda

Kecoh ada yang kata DSV nak kahwin. Sekali DSV kongsi ciri ciri lelaki yang menjadi pilihannya.

Menjengah usia 50-an, soal jodoh pengasas produk kosmetik, Dato’ Seri Vida masih menjadi perhatian ramai. Walaupun tidak memikirkan perkara tersebut ketika ini, Vida bagaimanapun menjelaskan dia akan memilih calon yang stabil dari segi ekonomi dan berusia sebaya dengannya.

“Kalau ada jodoh sekali pun saya akan cari yang level-level (setaraf) saya. Maksudnya dari segi umur, pengalaman, kaya of course (sudah pasti)”

“Ada ke lelaki yang nak saya”

Menerusi posting terbaru di Instagramnya, Vida turut menjelaskan fokusnya kini hanyalah buat keluarga serta perniagaan yang semakin berkembang. Sempat berseloroh, dengan mempunyai karakter yang ‘brutal’, pastinya sukar untuk dia memikat hati mana-mana jejaka.

“Ada ke lelaki yang nak saya? Tengoklah saya jenis ‘brutal’ gini (begini). Semua buat, takut lari saja nanti. Sekarang ini saya tidak terfikir pun nak kahwin ke apa. Anak-anak, keluarga dan syarikat adalah keutamaan saya. Sebelum ini Vida pernah mendirikan rumah tangga dengan Fairuz Ahmad Zainuddin pada Januari 2014, namun pasangan tersebut disahkan berpisah pada 7 April 2017. Sumber: Harian Metro

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.