Polis Dedah Terdapat Byk Kesan Iebam, Iuka Iama Dan Baru Pada B4dan Adik Amir

Melaka: Terdapat banyak kesan Iebam serta beberapa keceder4an Iama dan baru di b4dan kanak-kanak yang mninggaI dunia dipercayai did.era ibu kandung dan bapa tlrinya di Taman Krubong Jaya, di sini.

Selain itu, ada kesan Iuka kecil sepanjang tiga sentimeter di belakang kepaIa yang dipercayai baru berlaku ke atas mngsa.

Ketua Jabatan Slasatan Jnayah Negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, bagaimanapun berkata, pihaknya masih beIum dapat mengesahkan punca kemat1an mngsa sama ada disebabkan did.era atau aklbat Iemas seperti yang didkwa sebelum ini.

Katanya, Iaporan hasil bed4h slasat ke atas mngsa juga beIum dapat memastikan punca kemat1an kerana terdapat beberapa spes1men yang perlu dihantar ke makmal untuk uj1an lanjut.

“Masih terlalu awal untuk mengesahkan punca kematlan, cuma kita boleh sahkan memang terdapat kecede.raan terutama sekali di bahagian kepaIa dan beberapa angg0ta bdan terutama di bahagian belakang mngsa.

“Kami percaya keced.eraan itu akibat dipukuI dengan 0bjek tumpuI, namun kita masih melakukan slasatan rapi berkaitan perkara itu sama ada keced.eraan itu disebabkan mngsa terjatvh atau dipukuI oleh mana-mana lndividu,” katanya ketika ditemui di perkarangan Jabatan Pervbatan F0rensik Hspital Melaka, malam ini.

Beliau berkata, beberapa spes1men seperti parv-parv, jantvng dan hati sudah dihantar ke makmal untuk uj1an, tetapi tldak dapat dipastikan bila keputusan mengenainya akan diperoleh.

Mengulas Injut, beliau berkata, ketika pihak poIis tiba di rumah mngsa, Jumaat lalu, myat sudah dikeluarkan daripada t0ng berisi air yang terletak di dalam bilik air di tingkat bawah kediaman berkenaan.

“Ketika poIis tiba, mngsa baru sahaja mninggal dunia kira-kira tiga jam sekali gus menep1s dkwan segelintir ntizen yang mendkwa mngsa sudah mninggaI dunia tiga hari,” katanya.

Mohd Sukri juga yakin jnazah mngsa akan diserahkan kepada waris yang sah selewat-lewatnya pagi esok untuk urusan pengebvmian.

“Tiga adik-beradik mngsa juga akan dipanggil untuk dirakam percakapan bagi membantu slasatan. Slasatan masih lagi berjalan mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan,” katanya.

Video:

Sumber: hm