Terdapat rakaman yang dipercayai entiti ini muncul di belakang guru masa online class. Tapi bila toleh ini pula yang dia nampak.

Satu lemb4ga yang dipercayai menyerupai seorang kanak-kanak perempuan secara tidak dijangka muncul di belakang seorang guru ketika dia sedang menj4lankan aktiviti kelas dalam talian bersama dengan murid-muridnya. Kejadian yang difahamkan berlaku di rumah guru tersebut yang terletak di Monterrey, Mexico itu telah membuatkan murid-muridnya ketakutan.

Ketika kejadian, guru berkenaan dilihat sedang bercakap-cakap bersama dengan muridnya melalui komputer ribanya. Namun secara tiba-tiba satu sosok tubuh yang kelihatan seakan perempuan dengan muka pucat dan berambut panjang telah ‘mengintai’ dari bahagian belakangnya sebelum hilang untuk beberapa saat.

Tidak lama kemudian, sosok lembaga itu dipercayai muncul kembali namun kali ini ia dilihat merangkak melepasi sisi rakaman kamera berkenaan. Selepas murid-muridnya memaklumkan bahawa ada sesuatu di belakangnya, guru tersebut telah bertindak menoleh ke arah sosok tubuh tersebut dilihat namun dia menyatakan bahawa tiada apa-apa disana.

Malahan dia turut menghalakan komputer ribanya ke arah lembaga itu dilihat untuk menunjukkan kawasan tersebut.Guru tersebut kemudiannya mendkwa bahawa dia ada membela seekor anjing untuk menemaninya tinggal di rumah barunya itu. Guru itu juga mendkwa bahawa tiada orang lain di rumahnya kecuali seekor anjing. Difahamkan, guru tersebut baru sahaja berpisah dengan pasangannya lalu kini tinggal berseorangan dan baru sahaja pindah masuk ke rumah berkenaan.

Video :

https://twitter.com/i/status/1286519902917079041

Sumber : Siakap Keli

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Bermacam iklan dibuat untuk rakyat patuh SOP. Sekali ramai insaf lepas tengok rakaman ini.

Pematuhan prosedur operasi standard (SOP) yang tinggi adalah kunci kejayaan untuk Malaysia bebas daripada pandemik C0vid 19 walaupun muncul pelbagai varian baharu. Pakar Kesihatan berkata, pastinya rakyat Malaysia sudah boleh mengamalkan kawalan kendiri, menjaga pen.jarakan fizikal dan memakai pelitup muka selepas lebih setahun negara dilanda C0vid 19.

Sebelum ini, Kementerian Kesi.hatan (KKM) menasihatkan orang ramai supaya terus mengamalkan pendekatan 3W dengan mengelakkan 3S sebagai kebiasaan baharu dalam kehidupan seharian bagi mengawal penularan C0vid 19.

Konsep 3W merangkumi kerap mencuci tangan dengan air dan sabun (wash), memakai pelitup separuh muka di tempat awam atau jika bergejala (wear), dan a.maran dari KKM yang lebih berkonsep peringatan (warn). Orang ramai disarankan untuk meng.elak 3S iaitu jauhi kawasan yang s.esak (crowded place), elakkan kawasan yang sempit (confined space) dan elak sembang atau bertutur dengan jarak yang dekat (close conversation).

Peningkatan k.es positif C0vid 19 harian di Malaysia membuatkan orang ramai berdepan dengan PKP sekali lagi. Sudah memasuki tahun kedua p.andemik ini melanda namun keadaan masih memb.imbangkan. Disebabkan itu kakitangan kes.ihatan turun padang untuk memberikan peringatan dan n.asihat mengenai pentingnya menjaga diri ketika p.andemik ini. Baru-baru ini satu lagi video tular, rakaman yang memaparkan pesanan dengan cara unik ini telah mendapat perhatian umum.

Apabila Ia Datang

Video :

https://www.facebook.com/watch/?v=949217878953058

Reaksi Orang Ramai

Aku yang dengar pun rasa insaf apetah lagi org yg kat area rumah tu. Teringat pulak aku cerita senario cerita betapa payahnya nak tebar roti canai.

Next time lalu je malam malam, kan semua sah sah ada di rumah mau semua pakat menyorok bawah katil. Dia ni kalau bace khutbah jumaat ni,gerenti ramai yang insaf.

Sumber : Online Malaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.