Ramai dah panas dengan keadaan sekarang. Sekali ini respon dari Awal Ashaari.

Pelakon dan pengacara terkenal Awal Ashaari menerusi satu hantaran di laman Instagram, tampil memberikan respon berhubung situasi semasa negara dalam mendepani pandemik Covid-19.

Bila boleh bebas?

Ujar bapa kepada dua cahaya mata ini, rakyat sudah akur dengan setiap arahan pihak kerajaan untuk duduk di rumah dan mendaftarkan diri bagi mendapatkan vaskin. Bagaimanapun, di sebalik setiap arahan tersebut sesetengah rakyat terkesan dan ada yang sudah kehilangan kerja.

Tajuk album: Sampai tua beruban nak mmp0s baru kes turun dan kita boleh bebas? I’m so frustrated with the whole system, how this pandemic crisis being handled at the moment. (Saya sangat kecewa dengan keseluruhan sistem, bagaimana krisis ini diuruskan pada masa sekarang). Duduk rumah dah, kena cucuk vaksin dah, tutup business dah. stop shooting dah. kena Buang Kerja pun dah.

No clear instruction, no assurance as in when and how long more we have live like this? No proper crisis management for us. (Tidak ada arahan yang jelas, tidak ada jaminan bila dan berapa lama kita hidup seperti ini? Tiada pengurusan krisis yang tepat untuk kita). 

Komitmen bulanan perlu dibayar

Ujarnya lagi, komitmen bulanan perlu dibayar dan duit simpanan semakin berkurangan saban hari. Pada masa yang sama, Awal turut menjelaskan situasi yang berlaku secara tidak langsung memberi kesan terhadap pelajaran anaknya Lara Alana.

Loan rumah, kereta, gaji pekerja bulan bulan kena jugak bayar. Duit simpanan dah banyak susut, duit masuk dah lama tak masuk masuk. Anak dah setahun belajar online dah habis darjah dua dah pun. Tercicir pelajaran jangan cakap lah.

Yang sorang lagi sejak lahir dok mengadap kipas kat ceiling. tak kenal dunia luar. Nak ambik angin kat kawasan rumah pun Guard halau suruh masuk berkvrung dalam rumah. EMCO katanya. So case naik 13k, what should we all do? celebrate at home?

Sumber: Oh Bulan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Yatt Hamzah berdepan detik cemas. Disebabkan ini Yatt Hamzah terpaksa bersalin awal.

Pelakon dan pengacara Yatt Hamzah berdepan detik cemas dan terpaksa dikejarkan ke hospital gara-gara mengalami kekurangan air ketuban pada rahim. Menerusi hantaran terbaharu yang dimuat naik dalam Instagramnya, Yatt atau nama sebenarnya Haryati Hamzah memberitahu, mengikut perancangan dia sepatutnya dijadualkan bersalin pada 23 Julai depan.