Menteri ini tampil untuk memberi sebab kenyataan dimana orang politik hanya nak betulkan keadaan sekarang. Yang salah rakyatt

Anggota Parlimen Padang Besar dari BN, Zahidi Zainul Abidin berkata, maslah kemelvt p0litik yang berlaku kini adalah kerana kesllapan rakyat yang mengvndi kerajaan Pkatan Hrapan (PH) sewaktu pilihan raya umum (PRU-14) lalu.

Tambahnya, jika kemelvt p0litik ini tidak diselesaikan, ia bakal membvrukkan lagi keadaan ekon0mi negara.

Dia berkata demikian setelah ditanya pemberita berhubung titah Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Sultan Haji Ahmad Shah yang menuntut ahli politik supaya berhenti bermaln p0litik demi menjaga kestabilan negara.

Kredit Gambar Malaysia Kini

“Pertama sekali, itu saranan Yang di-Pertuan Agong kita kena ikut, tetapi sitvasi sekarang 50-50, jadi pelabur tidak akan datang, ekon0mi kurang baik dan yang buat keadaan jadi macam ini adalah rakyat.

“Rakyat yang undi 50-50 (PH) ini dulu dan rakyat kena tipv,” katanya ketika ditemui di bangunan Umno di Kuala Lumpur hari ini.

Sebentar tadi, semua ahli parlimen BN dan Umno mengadakan mesyuarat di bangunan tersebut.

Mesyuarat itu diadakan svsulan keputusan Yang di-Pertuan Agong semalam, yang men0lak permintaan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin untuk mengisytlharkan darvrat.

Ia bagi membolehkan ahli parlimen BN untuk menyatakan pandangan masing-masing mengenai kemelvt p0litik tanah air.

Sementara itu, timbalan menteri komunikasi dan multimedia itu turut meminta rakyat jangan menghvkum ahli politik yang kini sedang melakukan tugas untuk membetulkan keadaan tersebut.

“(PH janjikan) tol percuma, harga barang turun tetapi benda itu tak semua berlaku dan rakyat yang buat keputusan (mengundi PH) dan keadaan hari ini dari keputusan rakyat.

“Orang p0litik ini tugas hanya betulkan keadaan sahaja jadi bagaimana untuk betulkan keadaan, ini yang patut kita bagi pandangan,” katanya lagi.

Sumber : MalaysiaKini/KiniTV