Petugas pengurusan ini sebak uruskan pesakit kali ni. Rupanya wanita tersebut adalah ibunya sendiri.

Khidmat petugas pengurusan jnz4h ketika ini sememangnya merupakan satu khidmat yang sangat penting kerana pertambahan kehilangan setiap hari terutamanya pesakit Covid-19. Namun, disebalik usaha mulia petugas-petugas pengurusan jnz4h tersebut siapa sangka ada diantara mereka menguruskan jnz4h ahli keluarga mereka sendiri.

Uruskan jnz4h ibu

Hal berkenaan dikongsikan oleh seorang lelaki yang menggunakan nama @IamAjak di Twitternya dan memuat naik momen menguruskan jnz4h ibunya yang telah pergi buat selamanya.

Menurut lelaki tersebut, hari ini merupakan hari yang serba serbi tidak kena buat dirinya kerana perlu menguruskan jnz4h ibu sendiri walaupun sebelumnya dia memang seorang pengurus jnz4h.

Lengkap berpakaian PPE

Dapat dilihat dia begitu beremosi ketika menguruskan ibunya dan lengkap berpakaian PPE penuh. Dia juga telah duduk mencangkung di tepi pus4ra ibunya yang sudah selamat diuruskan.

Terima kasih ibu atas segala peng0rbanan

Menurut @IamAjak, ibunya telah pergi buat selamanya pada 11.30 malam pada 8 Ogos 2021. Dalam coretannya, dia memaklumkan amat menyayangi ibu tercinta dan mengucapkan terima kasih kepada semua peng0rbanan yang telah dilakukan selama ini.

Innalillahiwainailahirajiun…

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah menzahirkan ucapan takziah buat @IamAjak dengan mendoakan agar roh ibunya tersayang ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Salam takziah

Semoga ibu saudara ditempatkan dalam kalangan orang beriman

Sumber: Twitter @IamAjak

Dah ramai yang positif Covid 19 di tempat kerja. Tapi majikan tetap tak mahu tutup dan siap ugvt macam ni lagi.

Isu majikan yang masih mementingkan keuntungan kerap kali menjadi perbahasan apabila begitu berat untuk menutup premis perniagaan walaupun sudah ada kes positif di syarikatnya.

Kakak positif Covid-19 sebab tempat kerja

Baru-baru ini, tular di media sosial apabila seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @lelakiserigala memaklumkan yang mereka sekeluarga perlu menjalani swab test kerana kakaknya mempunyai kontak rapat dengan individu yang positif Covid-19. Kakak dan adiknya disahkan positif  dan lelaki berkenaan memberitahu majikan tempat kakaknya bekerja sangat tidak bertanggungjawab kerana memaksa pekerjanya yang mempunyai kontak rapat datang bekerja serta mengvgut akan memotong gaji.

Majikan tak bertanggungjawab

Selang beberapa hari, pengguna Twitter berkenaan kembali memuat naik screenshot perbualan di group WhatsApp keluarga apabila kakaknya mendkwa majikan tempatnya bekerja memaksa pekerja menelan ubat yang dikatakan mampu melindungi daripada Covid-19. Walau bagaimanapun ubat Ivermectin itu telah dilarang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi kegunaan pesakit Covid-19 kerana merupakan ubatan untuk haiwan dan tidak disahkan keberkesanannya.

Bagi pekerja makan ivermectin

Bos paksa makan depan dia

Kakak nak berhenti kerja

Makin ramai dah disahkan positif

Pengguna Twitter itu memaklumkan lagi yang swab test terbaru dilakukan pada pekerja-pekerja tempat kakaknya bekerja kian bertambah dan 23 orang telah disahkan positif . Apa yang mengejutkan, majikan masih lagi menyuruh mereka yang positif terus datang bekerja.

KKM sahkan ivermectin untuk haiwan

Cari kerja baru untuk kakak

Bimbang akan keselamatan kakaknya, @lelakiserigala telah memohon kepada orang ramai untuk mengiklankan kerja kosong kerana kakaknya memerlukan pekerjaan disebabkan seorang ibu tunggal kehilangan suami jika dia berhenti kerja.

Tak ada ke staf yang nak batuk bersin depan bos tu?

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah tinggalkan komen dengan berasa geram mendengar tindakan majikan yang begitu tidak berhati perut terhadap para pekerjanya. Tindakan tidak bertanggungjawab ini bukan sahaja mengnc4m nyawa pekerja dan ahli keluarga tetapi turut menjadi penyumbang kepada peningkatan kes Covid-19 di Malaysia.

Tak guna punya majikan!

Sumber: Twitter @lelakiserigala

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.