Lelaki ini bertindak luar biasa di dalam kedai secara tiba-tiba, sesiapa yang berada di kedai ketika itu turut ditndg dan dtmbuk

Rakaman CCTV kes seorang lelaki membuat ka cau dan memu kul pekerja premis serbaneka di Jalan Sultan Mahmud, berhampiran Petronas Batu Buruk Kuala Terengganu..

Setelah disia sat berikut adalah maklumat terperinci berikutan hal yang Kansas

Makluman Kes Mendatangkan Kecede raan dan Khi.anat

Ringkasan kes
Pengadu, 1 Perempuan Melayu, seorang pelajar menyatakan pada 27/05/2021 jam l/kurang 1410hrs, semasa peng adu sedang bekerja di Kedai 7 Eleven, Jalan Sultan Mahmud, Kuala Terengganu telah datang 1 Lelaki Melayu yang tidak dikenali telah masuk ke dalam kedai dan telah menen.dang seorang pelanggan kedai menyebabkan terlanggar rak-rak barang dan menyebabkan barang terjatuh. Selain itu, lelaki tersebut juga telah menen dang pengadu di bahagian bahu sebelah kiri dan cuba menum buk peng.adu namun peng.adu sempat mengelak. Seorang pelanggan yang bekerja di Petronas bersebelahan yang masuk ke kedai untuk membeli barang juga diten dang beberapa kali oleh lelaki tersebut.

Hasil Siasatan
1. Terdapat 3 man.gsa dalam kejadian ini, di mana peng adu dan seorang man.gsa telah membuat laporan polis. Laporan polis yang dibuat man.gsa adalah bersabit Kuala Terengganu 4509/21. Rakaman percakapan peng adu dan man.gsa telah diambil. Seorang lagi man.gsa yang bekerja di Petronas masih belum membuat laporan polis berhubung kejadian yang berlaku. Sedang dikesan.

2. Menurut peng adu, sas pek kerap datang ke kedai 7-Eleven untuk membeli barang namun tidak pernah membuat masalah. Ini adalah kejadian kali pertama. Akibat daripada itu, peng adu telah mengalami sa.kit di bahagian bahu dan belakang badan manakala man.gsa sakit di bahagian perut. Selain itu, sas pek juga telah menen dang rak sehingga menyebabkan terdapat barangan yang jatuh. Anggaran keru gian lebih kurang RM100.

3. Sas pek memakai baju merah dan berseluar jeans biru serta berambut perang. Peng adu dan man.gsa boleh camkan muka sas pek.

4. Hasil rakaman CCTV dapati, sas pek yang memakai baju tshirt berwarna merah dan berseluar jeans telah masuk ke dalam kedai dan secara tiba-tiba telah menen dang man.gsa sebelum cuba menye rang peng adu dengan menen dang di bahagian bahu kiri dan cuba menum.buk namun peng adu berjaya mengelak.

Video Facebook : https://fb.watch/5NZe9ncC3G/

5. IO telah berikan Pol 59 kepada peng adu dan man.gsa untuk mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah. Gambar peng adu dan man.gsa juga telah diambil.

6. Sas pek telah ditangkap pada 28/5/2021 jam l/kurang 2200hrs. Tangkapan dapat perintah tahan reman sehingga 31/5/2021.

Sumber : Info Roadblock JPJ/ Polis

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: