Tempias s1ndiket wang hram, Ada Yang Suruh B0ikot Francais Minuman Shuib, Sekali Sharnaaz Ahmad Terpaksa Merayu

Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) menjalankan penyias4tan berhubung sind1iket Mac4u Sc4m dan jvdi dalam talian yang disyaki ‘mencuci’ ratusan juta ringgit.

Susulan itu beberapa individu telah ditahan termasuk seorang ahli peniagaan wanita yang did4kwa dalang sindi1ket tersebut.

Ahli perniagaan dikenali sebagai Datin A tersebut turut memiliki empat cawangan rangkaian perniagaan francais minuman diusahakan pelawak Shuib, Sepahtu.

Baru-baru ini Shuib serta selebriti dan usahawan telah dipanggil untuk membantu si1asatan, namun mereka telah menerima tempiasnya gara-gara Datin A.

Antaranya ialah gesaan untuk menutup dan membo1ikot rangkaian perniagaan minuman Bubble Bee yang diusahakan beberapa selebiriti Malaysia.

Di laman sosial Twitter individu menggunakan nama ‘YB Kak Mira’ menulis ciapan supaya membo1ikot francais dibeli Datin A daripada pelawak Shuib.

Ciapan tersebut bagaimanapun telah mendapat perhatian pelakon Sharnaaz Ahmad yang juga pemilik Bubble Bee cawangan Danau Kota, Setapak.

Menerusi ciapannya, Sharnaaz menegur ‘YB Kak Mira’ dengan menegaskan mereka tiada kaitan dengan aktiviti jenayah dilakukan datin berkenaan.

“Jangan begitu YB, kami ni takdak (tak ada) kena mengena, kami cari rezeki halal,” tulisnya.

Terdahulu, beberapa selebriti dipanggil SPRM untuk membantu s1iasatan dan memberi keterangan berhubung  kes penggubahan wang h4ram.

Si1asatan kes tersebut dijalankan oleh Unit S1iasatan Penggubahan Wang Har4m (AMLA), SPRM.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! MB

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: GEMPAK