Wanita sebak dengan reaksi dari Pakcik ini. Tak sangka hanya kerana aiskrim boleh mengalirkan air mata.

Setiap kali kita rasa susah, sebenarnya ada yng lebih susah dalam mengha dapi kehidupan ini. Mana tidaknya, dengan kehi langan pekerjaan dan tiada pendapatan, sesiapa sahaja boleh berada di titik terendah dalam hidup mereka ketika ini.

Beri aiskrim kepada pakcik gelandangan

Menerusi satu perkongsian yang tular, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @mirashafiee telah memuat naik satu video seorang lelaki yang dilihat sangat menikmati aiskrim di tepi kaki lima. Setiap kali kita rasa susah, sebenarnya ada yang lebih susah dalam menghadapi kehidupan ini. Mana tidaknya, dengan kehilangan pekerjaan dan tiada pendapatan, sesiapa sahaja boleh berada di titik terendah dalam hidup mereka ketika ini.

Beri aiskrim kepada pakcik gelan dangan

Menerusi satu perkongsian yang tular, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @mirashafiee telah memuat naik satu video seorang lelaki yang dilihat sangat menikmati aiskrim di tepi kaki lima.

Sebak bila pakcik tu cakap lama tak makan

Menurut pengguna Twitter tersebut, pada awalnya dia ada membeli aiskrim lebih di kedai dan apabila melihat pakcik berkenaan, dia terus memberikan kepadanya. Apa yang mengharukan adalah ucapan terima kasih dari pakcik tersebut yang turut memaklumkan bahawa dia sudah lama tidak makan aiskrim.

Apabila ditanya tinggal dimana, dia memaklumkan yang tidak mempunyai rumah dan tinggal di tepi-tepi premis perniagaan. Setiap kali kita rasa susah, sebenarnya ada yang lebih susah dalam menghadapi kehidupan ini. Mana tidaknya, dengan kehilangan pekerjaan dan tiada pendapatan, sesiapa sahaja boleh berada di titik terendah dalam hidup mereka ketika ini.

Beri aiskrim kepada pakcik gelndngan

Menerusi satu perkongsian yang tular, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @mirashafiee telah memuat naik satu video seorang lelaki yang dilihat sangat menikmati aiskrim di tepi kaki lima.

Sebak bila pakcik tu cakap lama tak makan

Menurut pengguna Twitter tersebut, pada awalnya dia ada membeli aiskrim lebih di kedai dan apabila melihat pakcik berkenaan, dia terus memberikan kepadanya. Apa yang mengharukan adalah ucapan terima kasih dari pakcik tersebut yang turut memaklumkan bahawa dia sudah lama tidak makan aiskrim. Apabila ditanya tinggal dimana, dia memaklumkan yang tidak mempunyai rumah dan tinggal di tepi-tepi premis perniagaan.

Bersyukurlah kita masih ada makanan untuk dimakan

Perkongsian tersebut nyata membuatkan ramai yang berasa sebak apabila melihat pakcik berkenaan benar-benar menikmati aiskrim yang diberikan. Beberapa pengguna media sosial juga turut bertanya lokasi pakcik berkenaan berada dan ingin membantunya bagi menghulurkan sedikit sumbangan.

Sumber:ohmymedia

Lepas tular tentang pakcik misteri ni akhirnya Pdrm tampil bongkarkan siapa identiti sebenar individu ini buat ramai yang tak senang duduk.

Tular hari ini apabila beberapa pakcik bertongkat berdasarkan dari perkongsian Ruqaiyyah Annamirah di Facebook, wanita ini mendmakwa kejadian cemas itu berlaku sekitar jam 5:20 pagi di mana pada ketika itu, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara berwarna merah berlegar-legar di kawasan unit lot mereka yang terletak di Sungai Petani, Kedah.

Kemudian, wanita ini mendakwa terlihat seorang individu yang dipercayai merupakan seorang warga emas yang bertongkat telah masuk ke kawasan rumah jirannya. Betul-betul depan rumah kami. Jiran depan rumah ni Indian and diorang ada bela anjing hitam yang besar untuk jaga rumah, orag tua ni boleh buka sangkar dan main dengan anjing hitam besar.

Ya Allah scarry. Bila dia sedar ada orang nampak, dia tak lari pun. Dia tenung dan berjalan slow-slow ke belakang rumah . Dakwa wanita ini lagi, apabila warga emas terbabit menyedari tindakannya itu diperhatikan, dia terus beredar dari situ dan menuju ke belakang rumah.

Lebih menimbulkan tanda tanya adalah bagaimana individu terbabit boleh masuk ke dalam kawasan rumah sedangkan kawasan perumahan itu menggunakan pagar automatik. Tapi wallahu’alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa kopak atau pecahkan gate. Nak kata dia lompat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sangat tinggi dan dia berkain. Dan dah banyak hari kawasan rumah kami asyik jadi blackout tiba-tiba.

Alarm akan bunyi tiba-tiba jam 4 5 pagi. Pagi tadi pun jadi lagi. Husband dah banyak kali dengar bunyi orang kuis-kuis batu kerikil tepi rumah. Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mendakwa sudah melaporkan keja.dian itu kepada pihak polis dan disebabkan pihak berkuasa tidak nampak apa-apa motif lain, maka mereka mendakwa kemungkinan individu tersebut adalah orang kurang siuman.

Namun, wanita ini seakan tidak percaya kerana baginya agak mustahil orang kurang siuman akan masuk ke rumah orang pada jam 5 pagi dan boleh menembusi pagar automatik. Dia mengakui keja.dian itu sangat m.isteri selain risau dengan kes.elamatan anak-anaknya di rumah.

Polis Tampil Beritahu Siapa Pakcik Bertongkat

Polis mengesahkan lelaki yang masuk ke perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, di sini, seperti yang tular di laman sosial sejak semalam didapati kurang waras. Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, lelaki itu tidak tahu apa yang dibuat di situ malah turut tidak berpakaian di hadapan pasukan polis.

Beliau berkata, isteri lelaki itu turut bersama ketika kejadian. “Lelaki itu juga mengalami masalah buah pinggang dan ada tiub di perutnya. Bagaimanapun tiada tindakan diambil berhubung kejadian itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. Dalam kejadian yang tular sejak semalam, seorang penduduk taman perumahan memaklumkan jirannya hampir dipkau selepas menyedari lelaki tua bertongkat masuk ke kawasan kediamannya.

Apa yang menjadi misteri ialah pagar rumah itu dikunci automatik dan timbul persoalan bagaimana lelaki terbabit boleh masuk ke perkarangan kediaman tanpa ada kesan kopak pada pagar. Justeru penduduk meluahkan kebimbangan dan memaklumkan kejadian kepada polis.

Kredit : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.