TERKINI! Stor Simpanan Mesin Jvdi Dibongkar MBSA

SUNGAI BULOH – Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meny3rbu sebuah premis dipercayai dijadikan stor simpanan mesin jud1 baharu dan lama termasuk ‘wukong’ bagi kegunaan premis jud1 kawasan Seksyen U20, Bandar Baru Sungai Buloh di sini.

Menurut sumber MBSA, sebanyak 12 set mesin perjud1an dis1ta dari gudang yang dikunci ketika serbvan dalam operasi bersepadu berakhir jam 8 malam tadi.

“Anggota penguat kuasa terpaksa memec4hkan kunci premis berkenaan bagi membolehkan kita mer4mpas mesin berkenaan,” katanya.

“Sebanyak lapan buah premis perjud1an yang berselindung di sebalik pusat snuker dis1ta. Sebanyak 25 struktur tambahan pada premis di kawasan berkenaan turut tidak terlepas dari dikenakan tindakan,” katanya.

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sebelum ini mengeluarkan 101 notis ke atas premis di sekitar Bandar Baru Sungai Buloh yang membina struktur tambahan t4npa kebenaran pihak berkuasa tempatan.

Timbalan Datuk Bandar MBSA, Mohd Rashidi Ruslan berkata, notis itu dikeluarkan semalam mengikut Akta Jalan, Parit dan Bangunan 1974 (Akta 133).

Beliau berkata, sebanyak 25 premis perniagaan t4npa lesen yang diusahakan oleh warga tempatan telah diambil tindakan sejak awal tahun ini.

“Dalam tempoh sama, sebanyak 19 premis perniagaan t4npa lesen yang dikendalikan oleh warga as1ng di kawasan Bandar Baru Sungai Buloh dis1ta,” katanya.

Sumber: sinar harian.