Aku Tak Dpt Blik Time Ayh MninggaI Sbb Ku4rantin!Pemuda Lapor PoIis Mnteri Ianggar S0P.

Berikutan 1su Datuk Mohd Khairuddin Aman Razali tidak mematuhi perintah wajib ku4rantin C0vid-19 selepas perjalanannya ke Turki, ia mengundang kem@rahan rakyat Malaysia sehingga membuat laporan poIis terhadap Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi itu.

Pemuda yang dikenali sebagai Mohd Aslam bin Ahmad Ramli menzahirkan rasa terkiIannya dengan tind4kan ‘sembr0no’ menteri meIanggar S0P. Ini kerana Aslam sendiri menjalani ku4rantin mandat0ri 14 hari walaupun keputusan ujian itu neg4tif.

Disebabkan itu, Aslam ada kongsikan surat arahan KKM agar dia menjalani ku4rantin di akaun Twitternya.

Ayah menlnggal dunla masa tempoh ku4rantin.

Apa yang memer1tkan bagi Aslam adalah, sepanjang tempoh 14 hari itu dia telah kehiIangan orang tersayang, namun disebabkan atas arahan perintah kerajaan dia terpksa akur untuk t1dak keluar dan tidak berpeluang untuk jenguk arw4h ayahnya buat kali ter4khir.

Aslam menjelaskan bahawa benar-benar terkil4n dengan sikap menteri yang bersikap tidak serivs terhadap perintah ku4rantin C0vid-19 yang wajib memandangkan golongan itu sebagai penggub4l undang-undang dan wakil rakyat, Khairuddin seharusnya memberikan contoh yang baik kepada rakyat.

Dalam laporan poIis, Aslam menulis,

“Sebagai warganegara Malaysia, saya telah mengikuti masa perintah mandat0ri ku4rantin dan sangat merasakan bahawa pihak berkuasa harus mengambil tindakan teg4s terhadap menteri demi kesihatan awam dan untuk membantu barisan hadapan dalam pertempvran mereka meIawan vlrus C0vid-19.”

Malah, Aslam juga merujuk pemilik Nasi Kandar dalam kIuster Sivagangga dan kejadian ‘Mak Cik gelang pink’ di mana kedua-duanya pada mulanya diuji neg4tif untuk C0vid-19 tetapi ujian kedua mendapati mereka membawa vlrus. Lapor WORLD OF BUZZ.

Kedua-duanya tidak bertanggungjawab dan meIanggar perintah ku4rantin dan membuat orang Malaysia yang berada dalam hubungan dekat dengan mereka terded4h kepada vlrus tersebut.

Aslam berharap bahawa menteri tersebut dijatvhkan hukvman yang sama dengan kedua-dua ke$ yang disebutkan, di mana kesaIahan itu serupa, iaitu tidak mematuhi perintah wajib ku4rantin.

Lap0ran p0lis dibuat pada jam 4.50 petang pada 19 Ogos 2020 (Rabu) di Balai PoIis Sea Park, Kelana Jaya. Aslam diiringi oleh Wakil Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Dusun Tuan, Edry Faizal dan ADUN Kampung Tunku, Lim Yi Wei.

Sumber : LOBAK MERAH